ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ: ΨΗΤΟ ΜΑΝΟΥΡΙ & BRESAOLA

Ψητό μανούρι, bresaola και ρόδι δίνουν χρώμα και γεύση, αυτή είναι μια χειμωνιάτικη σαλάτα που φτιάχτηκε για να εντυπωσιάσει στο γιορτινό σας τραπέζι! Είναι εύκολη κι εξαιρετικά νόστιμη, με έναν συνδυασμό υλικών που αποπνέει γιορτινή διάθεση.Μια σαλάτα πραγματικό έργο τέχνης!
Mια σαλάτα που σας προτείνουμε να εντάξετε σε χειμωνιάτικα μενού με γιορτινό χαρακτήρα, από Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, μέχρι πάσης φύσεως εορτασμούς. Και βέβαια ταιριάζει ιδανικά και σε ένα ρομαντικό δείπνο Αγίου Βαλεντίνου και λόγω χρωμάτων και γλύκας!

Η μαγειρική λογική της εποχής μας προσπαθεί να συνδυάσει το εύγευστο με το λειτουργικά ωφέλιμο για τον οργανισμό μας. Έτσι, κάτι τέτοιοι συνδυασμοί ωφέλιμων υλικών όπως το ρόδι, οι φύτρες παντζαριού, τα κάσιους (από τους πιο νόστιμους και θρεπτικούς ξηρούς καρπούς) δένουν ιδανικά με ένα dressing Μπαλσάμικο με ξύσμα πορτοκαλιού, με το ψητό μανούρι το οποίο έχει ελαφρά όξινη και πλούσια γεύση, καθιστώντας την σαλάτα αυτή ιδανική για τους χειμωνιάτικους μήνες και τις λοιμώξεις που κάνουν την εμφάνισή τους. Επίσης, συμβάλει στην καλή λειτουργία του εντέρου, είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ & BRESAOLA

    Χρόνος: 15
    Μερίδες: 4
    Κουζίνα: Υγιεινή

Υλικά

1. Ανάμεικτα πράσινα Λαχανικά
2. Μανούρι 100γρ.
3. Bresaola 80γρ.
4. Φύτρες Παντζαριού 20γρ
5.  Ρόδι 1/2
6. Κάσιους, ψημένα, ανάλατα 50γρ.
7. Cranberries αποξηραμένα 40γρ.
8. Ηλιόσπορος 15γρ.
9. Μπαλσάμικο με ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες
1. Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα πράσινα λαχανικά μας, θα είναι η βάση για την σαλάτα μας.
2. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά μόλις ζεσταθεί πολύ, ψήνουμε το μανούρι κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 2′ κάθε πλευρά). Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πριν το χρησιμοποιήσουμε.
3. Κόβουμε το ρόδι στη μέση και το χτυπάμε με ένα κουτάλι για να πέσουν τα σπόρια.
4. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την bresaola, τα κάσιους και τα cranberries, δεν τα θέλουμε ψιλοκομμένα για να μην “χαθούν” στη σαλάτα.

Dressing


1.
 Κρέμα Μπαλσάμικο 300ml
2. Μέλι  70γρ.
3. Μουστάρδα 60ml
4. Ηλιέλαιο 200ml
5.  Χυμό και Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
6.  Αλάτι & Πιπέρι
7. Νερό για να το αραιώσετε, περίπου 30ml

Για το στήσιμο της σαλάτας

Δώστε σημασία στην παρουσίαση γιατί πραγματικά οι χρωματισμοί στο πιάτο είναι εντυπωσιακοί. Βάλτε πρώτα τα πράσινα λαχανικά σας και μετά με την εξής σειρά: Bresaola, ψητό μανούρι, ρόδι, κάσιους, ηλιόσπορο, cranberries, φύτρες παντζαριού. Προσθέστε το dressing τελευταία στιγμή για να μην “κάτσει” η σαλάτα σας!


Σημειώσεις
1. Αν δεν βρείτε Bresaola, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε prosciutto, ταιριάζει και αυτό πολύ.
2. Αν θέλετε να κάνετε ακόμη πιο εύκολη την προετοιμασία της σαλάτας σας, μπορείτε να προμηθευτείτε το dressing έτοιμο από εμάς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *