Μπάρες δημητριακών. Υγιεινό σνακ ή Θερμιδική βόμβα;

Photo by Taylor Kiser

Οι μπάρες δημητριακών που διατίθενται στο εμπόριο, είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή και εύκολα σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε, πολλές φορές όμως μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε 2 ή και 3 μέσα σε μια μέρα, θέλοντας να αποφύγετε κάτι άλλο, ανθυγιεινό.  Τι κρύβεται όμως τελικά πίσω από όλες αυτές τις  μπάρες δημητριακών; Είναι όλες τόσο υγιεινές; Θέλοντας οι εταιρείες να κάνουν πιο θελκτικό το προϊόν τους, χρησιμοποιούν παραπλανητικές ονομασίες ή όρους, βαφτίζουν τα προϊόντα τους “light” , “no sugar” ή “Superfood protein bars”, με αποτέλεσμα να ξεγελάνε τον καταναλωτή αφού πολλές από αυτές είναι πλούσιες σε θερμίδες και λιπαρά, παρ’ όλα τα καλά συστατικά που μπορεί να περιέχουν.  Το σημαντικό δεν είναι να νιώθετε ενοχές, όταν τις καταναλώνετε, αλλά να γνωρίζετε πώς να κάνετε την σωστή επιλογή. Κοιτάξτε προσεκτικά τα συστατικά τους κι επιλέξτε αυτές που:

  • Έχουν χαμηλή ποσότητα Σακχάρων. Αν τα σάκχαρα ή το σιρόπι είναι από τα πρώτα υλικά που αναγράφονται, αυτό είναι κακό σημάδι. Οι χουρμάδες ή τα αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη είναι μια καλή εναλλακτική λύση.
  • Έχουν χαμηλή ποσότητα Λιπαρών. Τα ακόρεστα λιπαρά από τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, είναι πολύ υγιεινά και πρέπει να αποτελούν μέρος της διατροφής μας, τα κορεσμένα λιπαρά είναι αυτά που πρέπει να αποφεύγουμε.
  • Πλούσια σε Φυτικές Ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη και να παραμένουμε χορτάτοι. Είναι καλό να επιλέγουμε προϊόντα ολικής αλέσεως όπως βρώμη, κριθάρι, σίκαλη κτλ.

Το συμπέρασμα; Οι μπάρες δημητριακών είναι μια ιδανική επιλογή για να έχεις ένα γρήγορο πρωινό ή ένα ενδιάμεσο σνακ,  προσέχοντας όμως πάντα το θερμιδικό περιεχόμενο, άλλα και τη θρεπτική τους αξία!! Η δική μας πρόταση είναι μία Homemade μπάρα δημητριακών, πλούσια σε φυτικές ίνες, με καλά λιπαρά που θα σας κρατήσει χορτάτους και θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας, για κάτι ¨γλυκό¨. Μπάρα “Super Food” Mπάρα δημητριακών με βρώμη, μαύρη σοκαλάτα, goji berries, φυστίκι αιγίνης, ηλιόσπορο, cranberries και μέλι.

Nutr. Info (100γρ): 338Kcal – 10gr protein – 32gr carbs – 19gr fat Μπάρα ενέργειας με super foods, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, ωφέλιμο για τον καλύτερο μεταβολισμό της γλυκόζης και τη ρύθμιση του σακχάρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *